آخرین اخبار

تغییر کاربری زمین‌های خاکی، بلای جان فوتبال محلات ‌خوزستان

امین یزدانی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: اگر به تاریخ فوتبال خوزستان تیم نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که از دل فوتبال محلات بازیکنان بزرگی گام به تاریخ فوتبال خوزستان و کشور گذاشته‌اند؛ فوتبال محلات همیشه مکانی بوده که مربیان، برگزارکنندگان، بازیکنان و به ویژه علاقه‌مندان به این رشته جذاب با عشقی بی‌پایان و به دور از هیاهوی کاذب، با اخلاصی هرچه تمام‌تر، توانایی‌های فنی و اخلاقی را به منصه ظهور می‌رسانند.

او با تاکید بر این که چنانچه مسئولان زمین‌های خاکی را مجددا احیا کنند، دوباره شاهد ظهور استعدادهای درخشانی از مسابقات محلات خواهیم بود، ادامه داد: بازیکن فوتبال محلات برای دیده شدن دستشان به جایی بند نیست و از تست‌ها نیز جا مانده‌اند. 

این کارشناس فوتبال با بیان این که دلیل بی‌توجهی به فوتبال محلات در سال‌های اخیر را باید در تغییر کاربری زمین‌های خاکی شهرها جستجو کرد، گفت: زمین های خاکی که نیروی محرکه و قلب تپنده فوتبال محلات هستند، ‌بسیاری از شهرها به کلی از بین رفته و مافیای زمین خواری آنها را تصاحب کرده‌اند، موضوعی که بلای جان فوتبال محلات در خوزستان است. متاسفانه در سالیان اخیر زمین‌های خاکی که با کمترین هزینه اداره می‌شوند، به برج‌های بلند تغییر کاربری داده‌اند، در حالی که زمین‌های خاکی یکی از عوامل کلیدی و مهم کشف و پرورش استعدادهای فوتبال خوزستان هستند.

او افزود: زمین‌هایی که می‌توانند مکانی برای بروز، ظهور و کشف بازیکنان مستعد زیادی به فوتبال خوزستان باشند، کم کم از چرخه تولید بازیکن خارج می‌شوند و این در حالی است‌ که هزینه یک سانس زمین چمن نیز برای تیم‌های شخصی واقعا سرسام آور است و بازیکنان کم‌درآمد مناطق محروم هم از پسِ چنین مخارجی بر نمی آیند، در نهایت فقط به دلیل نبود مکانی برای فوتبال بازی کردن، عطای فوتبال را به لقایش بخشیده‌اند.

یزدانی عنوان کرد: به نظرم شهرداری‌ها و زمین شهری در تغییر کاربری زمین‌های خاکی فوتبال شهرها نقش مهم و اساسی ایفا می‌کنند، بنابراین شهرداری ها و شوراها نباید به راحتی اجازه چنین کاری را بدهند و حداقل باید در حواشی شهرها چندین زمین خاکی را احداث کنند زیرا هزینه‌های آن به مراتب کمتر از احداث چندین زمین چمن مصنوعی ۳۰ در۲۰ است.

او اضافه کرد: دلیل اصلی تغییر کاربری زمین‌های خاکی فوتبال برای مسئولان ذیربط فقط توجیه اقتصادی دارد و آنها حاضرند زمین‌های خاکی را به بهای دفن آرزوهای هزاران جوان عاشق به فوتبال چه درکسوت مربی، بازیکن و علاقه‌مند تغییر کاربری دهند. در گذشته در بسیاری از شهرها، مسابقات آموزشگاهی نیز در زمین‌های خاکی برگزار می‌شدند که از دل آنها بازیکنان بزرگی به باشگاه‌ها و تیم‌های ملی راه پیدا می‌کردند اما امروزه از آن مسابقات و کشف و ظهور بازیکنان مستعد و درخشان خبری نیست و آموزش و پرورش هم فقط به فوتسال دلخوش است و با این نگاه، استعدادهای زیادی نابود شده‌اند. 

این کارشناس فوتبال خاطر نشان کرد: به نظرم علی‌رغم از بین رفتن حدود ۹۰ درصد زمین‌های خاکی هنوز مسابقاتی ‌که افراد عاشق و مخلص در زمین‌های خاکی تحت نام بازی‌های محلات برگزار می‌کنند، مورد استقبال فراوان مردم و علاقه مندان به فوتبال قرار دارد زیرا هرآنچه که در چنین زمین‌هایی دیده می‌شود، عشق، علاقه و مردمداری است. در برگزاری چنین رویدادی همه خود را سهیم می‌دانند و قطعا این نگاه و نگرش سبب استمرار بازی‌های محلات در زمین‌های خاکی است و طبیعتا نیز جمعیت عجیبی را در اطراف زمین‌های خاکی هنگام برگزاری مسابقات مشاهده می کنیم‌ و جالب تر اینکه خود مردم هم امنیت بازی‌ها را برعهده دارند و بازی‌ها بدون کمترین مشکلاتی به پایان می‌رسند؛ این عشق بی پایان نباید با از بین رفتن زمین‌های خاکی به پایان راهش برسد زیرا باعث می‌شود که هم علاقه مندان و هم برگزار کنندگان عاشقش دلسرد شوند و هم استعدادهای فراوانی که از دل چنین مسابقاتی راه به فوتبال خوزستان و کشور پیدا می‌کنند، راهی ناکجا آباد شوند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا