مطالعه تحلیلی «آیندهنگاری فناوریهای ورزشی» منتشر شد
تهران ورزشی: این گزارش به همت رضا شجیع، فهیمه محمدحسن و کاوه صدقی تهیه شده و نسخه تکمیلی آن با محوریت بررسی مطالعه تطبیقی فناوریهای ورزشی در کشورهای منتخب در دست تدوین است و به زودی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
فصل اول این گزارش به تعریف مفاهیم کلیدی، اهمیت توسعه فناوری در ورزش، زمینه تاریخی، روندهای کنونی فناوری ورزش و تأثیرات فناوری بر ورزش میپردازد.
در فصل دوم، موضوعاتی نظیر حریم خصوصی دادهها، دسترسی نابرابر به فناوری، اعتیاد به فناوری، تقلب و دوپینگ، آثار روانی و امنیت سایبری مورد بررسی قرار گرفتهاند.
اما مسائل کلان حوزه ورزش مانند حکمرانی سنتی و غیرهوشمند، کاهش مزیت رقابتی ورزشکاران در رویدادهای بینالمللی، استعدادیابی و نخبهپروری غیرهوشمند، کمتحرکی ملی، استفاده غیرمؤثر از ظرفیتهای متاورس، باشگاهداری غیرهوشمند و نظام هواداری سنتی از مهمترین موضوعات مورد بررسی در فصل سوم گزارش هستند.
فصل چهارم به ارائه راهکارهایی برای مواجهه با چالشهای مطرح شده در فصل سوم می پردازد و موضوعاتی نظبر حکمرانی هوشمند مبتنی بر آمایش سرزمینی، حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط دیجیتالی، ایجاد مراکز مانیتورینگ هوشمند، مهندسی معکوس تجهیزات ورزشی، هوشمندسازی فرایندهای مدیریت استعداد، بسترسازی توسعه فعالیت بدنی، توسعه رویدادها و مسابقات متاورسی، استفاده از ظرفیت بلاکچین در ورزش و توسعه ورزشگاههای هوشمند را بعنوان راهکارهای کلیدی تحلیل می نماید.
در فصل پنجم گزارش؛ برندهای پیشرو در حوزه فناوریهای ورزشی با محوریت تحلیل عملکرد ورزشکاران، محیط های شبیه سازی شده، سیستم های هوشمند مدیریت تغذیه، تحلیل آمادگی روانی ورزشکاران، پیش بینی آسیب با الگوریتم های یادگیری ماشینی، طراحی مدل های بیومکانیکی حرکات ورزشکاران، مدل سازی روند بلوغ ورزشکاران، پیش بینی عملکرد بر مبنای تحلیل ژنتیک مورد بررسی قرار گرفتهاند.
فصل ششم به معرفی استارتآپهای برتر حوزه فناوریهای ورزشی در سال ۲۰۲۵ اختصاص دارد. استارت آپ هایی که در زمینه تحلیل عملکرد ورزشکاران، مشارکت هواداران، ورزشگاههای هوشمند، ورزش الکترونیک، تجربه شبیه سازی، امنیت سایبری، پخش پیشرفته و حمایت از محیط زیست فعالیت میکنند
در فصل هفتم هم نقش غولهای فناوری مانند گوگل، آمازون، مایکروسافت، آیبیام، متا، اپل، سونی، تسلا و شیائومی در حوزه ورزش بررسی شده است.
در نهایت فصل آخر به بررسی آیندههای پیشرو در حوزه فناوریهای ورزشی اختصاص دارد. چهار سناریوی احتمالی شامل «تزلزل در دنیای ورزش»، «فناوری در دو راهی»، «تحول پایدار در ورزش» و «ورزش؛ عامل تغییر» ارائه شدهاند. هر یک از این سناریوها نشاندهنده مسیرهای مختلفی است که فناوریهای ورزشی میتوانند در آینده طی کنند.