خروج دو رویداد مهم ملی از کمیته المپیک؛ «بودجه» عامل اختلاف با وزارت ورزش؟
به گزارش خبرنگار مهر، زمانی که مناف هاشمی به عنوان نیرویی مسلط بر حوزه مالی، صندلی دبیرکلی کمیته ملی المپیک را ترک کرد و به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع وارد وزارت شد، شکل گیری اختلافات میان این دو نهاد تا حدی قابل پیش بینی بود؛ اختلافاتی که امروز بر سر «مسائل مالی» عیان شده و در آغاز هم تبعاتی به همراه داشته است که میتواند برای ورزش کشور گران تمام شود.
طی یک سال آینده بازیهای کشورهای اسلامی و آسیایی جوانان برگزار میشود و کمیته ملی المپیک باید برای تشکیل و اعزام کاروان به ریاض و بحرین، هزینههای بالایی متحمل شود اما بودجه مربوط به این دو رویداد، از اعتبارات مصوب سال آینده کمیته ملی المپیک حذف شده و همین مسئله کاهش بودجه ۱۴۰۴ این کمیته را موجب شده است.
این موضوع روز شنبه (۱۳ بهمن) برای کمیته ملی المپیک علنی شد و تصمیم آنی این کمیته برای حذف بازیهای ریاض و بحرین از دستور کار یک سال آینده را به همراه داشت. برای پیگیری این مسئله، محمد تابع سرپرست دبیرکلی کمیته ملی المپیک که سرپرستی کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی زمستانی هاربین را هم بر عهده دارد، قید حضور در مراسم بدرقه روز شنبه را زد تا با حضور در سازمان برنامه و بودجه رایزنیهای لازم را به منظور بازگشت بودجه حذف شده به بسته اعتبارات سال آینده کمیته داشته باشد اما این اقدام نتیجهای نداشت.
البته نه اینکه بودجه بازیهای اسلامی و آسیایی جوانان به طور کل از مجموع اعتبارات ورزش حذف شده باشد، این بخش از اعتبارات که رقم قابل توجهی هم هست، به بودجه وزارت ورزش اضافه شده و به همین دلیل، تابع امروز (یکشنبه ۱۴ بهمن) اعلام کرد که «حضور در بازیهای اسلامی و آسیایی جوانان از دستور کار کمیته ملی المپیک خارج شد».
این تصمیم به واقع در واکنش به رایزنیهای وزارت ورزش با سازمان برنامه و بودجه برای در اختیارگرفتن اعتبارات مربوط به این دو رویداد اتخاذ شده است. کمیته ملی المپیک با این تصمیم به صراحت قید بازیهای ریاض و بحرین را زده تا فقط روی بازیهای آسیایی ناگویا متمرکز شود اما با چه قیمتی؟
به گزارش خبرنگار مهر، این برای نخستین بار نیست که بخشی از اعتبارات کمیته ملی المپیک به وزارت ورزش میرود، کمااینکه در دوره تصدی وزارتخانه توسط کیومرث هاشمی یعنی زمانی که مناف هاشمی در کمیته ملی المپیک حضور داشت، بخشی از اعتبارات کمیته به وزارت ورزش تخصیص داده شد که باعث کمبودهای مالی کمیته برای تشکیل و آماده سازی کاروان اعزامی به پاریس شد.
البته در آن مقطع، کمیته ملی المپیک با تخصیص اعتبارات غیردولتی، کمبود بودجه خود برای بازیهای پاریس را جبران کرد اما این بار در کل از مسئولیت تشکیل کاروان شانه خالی و اینگونه جنگ و رو در رویی با وزارت ورزش را آغاز کرده است.
به هر حال با توجه به تورم و نرخ ارز و مهمتر از همه سیستم نتیجه گرا در ورزش، طبیعی است که کمیته ملی المپیک به خاطر در اختیار نداشتن بودجه ویژه بازی اسلامی و آسیایی جوانان، مسئولیتی بابت آنها نپذیرد اما دود جنگی زیرپوستی که به راه افتاده، بیشتر از همه به چشم ورزش میرود و ورزشکارانی که حالا برای سفر به ریاض و بحرین بلاتکلیف هستند.