اولین ازبک تاریخ؛ نماینده نوزدهمین کشور در فوتبال انگلیس
به گزارش همشهریآنلاین، «عبدالقادر حسنوف» یا آنطور که در رسانهها نام او را نوشتهاند «خوسانوف» یا تلفظ انگلیسیاش «عبدلکدور کوسونوف»، نخستین بازیکن ازبکستانی لیگ برتر انگلستان شد. مدافع ازبکی با قراردادی ۴.۵ساله از لانس فرانسه به منچسترسیتی پیوست. مبلغ قرارداد ۴۰میلیون یورو است و این برای یک بازیکن ۲۰ساله گمنام آسیایی مبلغی هنگفت به شمار میآید اما منچسترسیتی ترسی از اینگونه پرداختها ندارد. خوسانوف به خیل مدافعان چند دهمیلیون یورویی منسیتی اضافه میشود. گواردیولا معمولا یا مدافع وسط میخرد یا وینگر.
خوسانوف تابستان۲۰۲۳ با مبلغ ناچیز ۱۰۰هزار یورو راهی لانس شده بود و بعد از انجام فقط ۳۱بازی برای این تیم فرانسوی فرصت حضور در یکی از ثروتمندترین باشگاههای جهان را بهدست آورد. او مثل عمر مرموش امیدوار است منچسترسیتی بر سر پرونده ۱۳۵تخلف مالیاش در دادگاه محکوم به سقوط به دسته پایینتر نشود و بتواند فصل آینده هم در لیگ برتر بازی کند. صحبت از نخستین بازیکن ازبک تاریخ فوتبال انگلستان شد؛ ازبکستان نوزدهمین کشوری است که برای نخستین بار یک نماینده به لیگ برتر معرفی میکند. بیاییم بررسی کنیم که چه کشورهایی حداقل یک بازیکن در این رقابتها داشتهاند.
ارمنستان: هنریک مخیتاریان
مخیتاریان در منچستریونایتد و آرسنال بازی کرد؛ در مجموع ۷۸ بازی که این تعداد بهطور کامل بین ۲ باشگاه انگلیسی تقسیم شد. او در ۳ فصل حضور در لیگ برتر ۱۳ گل به ثمر رساند و ۱۴ پاس گل داد و سپس راهی اینترمیلان شد.
بنگلادش: حمزه چودری
این حمزه بود که بنگلادش را در لیگ برتر صاحب جایگاه کرد چون او بهتازگی و پس از انجام ۵۵ بازی برای لستر، تابعیت بنگلادشی را انتخاب کرد. او بعد از بنگالی شدن فقط ۲ بازی در لیگ برتر انجام داده. حمزه سابقه بازی در تیم ملی زیر ۲۱ سال انگلستان را دارد.
آفریقای مرکزی: فردریک نیمانی
ژانویه ۲۰۱۰ وقتی فردریک نیمانی در شکست یک بر صفر برنلی مقابل بولتون از روی نیمکت به زمین رفت، تنها بازیکن آفریقایمرکزی لیگ برتر شد. او یکماه بعد برای دومین بار بهعنوان بازیکن تعویضی برای برنلی به میدان رفت و در باخت ۵ بر ۲ مقابل استونویلا شریک شد. مهاجم قرضی موناکو نتوانست در برنلی ماندگار شود. نیمایی در ۴۴ دقیقه حضور در ۲ بازی برنلی، فقط ۲۳ لمس توپ داشت، ۱۰ پاس را تکمیل کرد ولی حتی یک شوت هم نزد.
کوبا: اونل ارناندس
ارناندس فصل ۲۰-۲۰۱۹ با نوریچ حضور در لیگ برتر را تجربه کرد. او ۲۶بازی برای این تیم انجام داد اما تنها یک گل زد و ۲پاس گل داد. آن فصل ارناندس در رده سیزدهم بازیکنان لیگ برتری بود که دریبلهای موفق داشت، هر ۹۰دقیقه میانگین ۲.۷دریبل موفق. پس از آن فصل او با نوریچ به دسته پایینتر سقوط کرد و هرگز به لیگ برتر برنگشت.
جمهوری دومینیکن: جونیور فیرپو
جونیور فیرپو که پدیده بارسلونا بود، با لیدز بازی در لیگ برتر را تجربه کرد. تنها دستاورد او این بود که بیشترین کارت زرد (۱۱) را در لیگ برتر دریافت کرد.
جبلالطارق: دنی هیگین بوتهام
بازیکنی که بیشترین حضور در لیگ برتر را در این لیست داشته، دنی هیگین بوتهام است. بوتهام به واسطه مادربزرگ مادریاش برای بازی برای جبلالطارق واجد شرایط شد و در تساوی دوستانه با اسلواکی نخستین بازیاش را برای این تیم انجام داد. او تا آن زمان ۲۱۰ بازی در لیگ برتر و برای تیم داربی کانتی داشت.
مالت: دیلن کر
این بازیکن سال ۱۹۹۲ درمجموع ۲۸۶ دقیقه در ۵ بازی برای لیدزیونایتد بازی کرد.
گواتمالا: ناتانیل مندز-لینگ
این بازیکن برای تیم جوانان انگلیس بازی کرد اما پس از انجام ۲۰ بازی در لیگ برتر برای کاردیف سیتی در فصل ۱۸-۲۰۱۷، سال ۲۰۲۳ برای گواتمالا به میدان رفت.
اندونزی: جوردی آمات
آمات که سال ۲۰۲۲ ملیت خود را به اندونزی تغییر داد، پیش از آن سابقه ۵۲ بازی با سوانسی را پشت سر گذاشته بود. او در حالحاضر در لیگ مالزی بازی میکند. اندونزی با او در جام ملتهای اخیر برای نخستینبار از مرحله گروهی صعود کرد.
تانزانیا: انبوانا ساماتا
مهاجم تانزانیایی در نیمهدوم فصل ۲۰۱۸-۱۹ در یک دوره ۶ ماهه در استون ویلا بازی کرد و در ۱۴ بازی لیگ برتری برای این تیم به میدان رفت. او در نخستین بازی خود در این لیگ به بورنموث گل زد، اما ویلا در آن بازی شکست خورد، این تنها گل او از ۱۷ شوت در ۹۴۶ دقیقه بازی لیگ برای باشگاه بود. ساماتا در پایان فصل راهی فنرباغچه شد و دیگر به انگلیس بازنگشت.
عراق: علی الحمادی
مهاجم ایپسویچ تاون، نخستین عراقی تاریخ لیگ برتر است اما او در این لیگ هنوز نه یک بازی کرده و نه گلی به ثمر رسانده است.
فیلیپین: نیل اتریج
این بازیکن در آنفیلد به دنیا آمد، اما به واسطه مادرش برای تیم ملی فیلیپین بازی کرد. تعداد بازیهای ملی این دروازهبان بیش از ۲ برابر (۸۲) بازیهای او برای کاردیف و فولام در لیگ برتر (۳۶) بود.
سورینام: رایان دانک
این مدافع میانی فصل ۰۹-۲۰۰۸ را بهصورت قرضی در وستبروم گذراند، ۱۴ بازی در ترکیب اصلی بود و در ۲ بازی هم بهعنوان بازیکن تعویضی به میدان رفت و بخشی از بدترین خط دفاعی لیگ (۶۷ گل خورده) در انتهای جدول شد. او تقریبا ۴۰۰ بازی دیگر در لیگ برتر در بلژیک، ترکیه و اسپانیا انجام داد.
کنیا: ویکتور وانیاما
سرشناسترین و موفقترین فوتبالیست کنیایی تاریخ و هافبک سابق سلتیک، ساوتهمپتون و تاتنهام، ۱۵۴ بازی در لیگ برتر بهنام خود دارد و بخشی از تیم اسپرز بود که فصل ۱۹-۲۰۱۸ تا فینال لیگ قهرمانان اروپا راه یافت.
عمان: علیالحبسی
الحبسی بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ در لیگ برتر ۱۱۱ بازی برای ویگان و بولتون انجام داد و با ویگان قهرمان جامحذفی سال ۲۰۱۳ شد. البته او در فینال مقابل منسیتی بازی نکرد.
پاکستان: زِش رحمان
او با فولام ۲۱ بازی در لیگ برتر بازی کرد اما بعدا به چمپیونشیپ رفت و بعدها سر از تایلند، هنگکنگ و مالزی در آورد.
سوریه: محمود داهود
داهود فصل ۲۴-۲۰۲۳ بهطور قرضی به برایتون نقل مکان کرد، اما به نسبت زمان حضورش در مونشنگلادباخ و دورتموند، نتوانست در این تیم بدرخشد و قبل از بازگشت به آلمان در اواسط فصل، فقط ۹ بازی در لیگ برتر انجام داد. این هافبک ۲ بازی ملی دوستانه هم با تیم ملی آلمان به نام خود دارد. داهود سال ۲۰۲۴ دعوت به تیم ملی سوریه را پذیرفت اما هنوز نتوانسته یک بازی برای تیم ملی این کشور انجام بدهد.
جزایر فارو: گونار نیلسن
گونار نیلسن فقط یک بازی در لیگ برتر انجام داد اما همان یک بازی هم در یک موقعیت پر فشار بود. نیلسن بهعنوان دروازهبان سوم برای منچسترسیتی روبرتو مانچینی که برای نخستین بار بهدنبال صعود به لیگ قهرمانان اروپا بود، به زمین رفت. در شرایطی که شی گیون مصدوم شده بود، او ۱۴ دقیقه پایانی دیدار با آرسنال را به زمین رفت و رکورد صددرصدی مهروموم دروازهاش را برجای گذاشت.