کمتر از ۵۰ روز تا پایان مهلت طلافروشان برای پیوستن به سامانه جامع تجارت
به گزارش ایسنا، پس از یکسال و نیم از الزام ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت و حواشی آن که تا اردیبهشت ماه هم ادامه داشت؛ ثبت معاملات طلا و بهویژه بحث ثبت موجودی طلافروشان در سامانه جامع تجارت را میتوان مشکلی دانست که از دی ماه سال گذشته، فعالان بازار طلایی کشور را با چالش مواجه کرده است.
از دی ماه سال گذشته، ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت لازم الاجرا شد، اما به سبب چالشها و ابهاماتی که وجود داشت و از سوی دیگر مطرح بودن موضوع سامانه مودیان، در پی درخواستهای اتحادیه طلا و جواهر، سه ماه این موضوع به تعویق افتاد تا در نهایت از ابتدای امسال الزام اجرایی شدن آن بهصورت رسمی ابلاغ شد؛ اما باز هم فعالان این صنف نهتنها از اجرای آن سرباز زدند که در اقدامی اعتراضگونه، چند هفتهای هم بازار را تعطیل کردند.
به دنبال این اعتراض و تعطیلی بازار، جلسات اتحادیه طلا و وزارت صمت ادامه پیدا کرد تا در نهایت ۱۸ اردیبهشت ماه، وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب بخشنامهای جدید، تسهیلاتی تازه برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت یا سامانه مودیان در نظر گرفت؛ نکته مهم این بخشنامه این بود که دیگر ثبت موجودی اولیه در سامانه جامع تجارت (مربوط به داراییهای شخصی یا سرمایهای که جریان تولید و فروش قرار نگرفتهاند) را مشمول نمیشد؛ بر این اساس دیگر طلافروشان ملزم نبودند که سرمایه (غیر در گردش) خود را ابراز کنند، بلکه صرفا بایستی اطلاعات معاملات را ثبت کرده تا شفافیت در حوزه معاملات طلا بیشتر باشد.
با توجه به اعتراض مجدد فعالان صنف طلا و جواهر، وزارت صنعت، معدن و تجارت شش ماه دیگر (از اردیبهشت ماه) به این صنف مهلت داد تا طی این مدت، به این سامانه پیوسته و اطلاعات خود را در آن ثبت کنند.
بدین ترتیب با اصلاحات صورت گرفته، دیگر فعالان صنف طلا و جواهر نباید در این زمینه بهانهای میداشتند، اما همچنان با گذشت حدود پنج ماه از این موضوع، بهصورت کامل فعالان صنف طلا و جواهر معاملات خود را ثبت نمیکنند و با سامانه جامع تجارت مشکل دارند و همچنان جلسات ادامه دارد.
آنچه که مشخص است، بر اساس آنچه که اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام میکند، هنوز هم پس از گذشت پنج ماه و در حالیکه کمتر از ۵۰ روز تا اتمام این مهلت شش ماه، باقی نمانده، هیچگونه استقبالی از سوی فعالان این صنف صورت نگرفته و همچنان سامانه جامع تجارت را پس میزنند.
وی افزود: در این جلسه، گزارشی از شرایط بازار را ارائه و اعلام کردیم مجدد که مهلت شش ماهه به پایان برسد، با توجه به اینکه بازار در رکود کامل است و کشش این موضوع را ندارد؛ بنابراین توضیحات لازم را پیرامون تبعات اجرایی شدن این الزام ارائه کردیم. دغدغه فعالان ما هنوز در این رابطه رفع نشده و اعتمادسازی بین دولت و فعالان ایجاد نشده و فعالان طلا و جواهر نسبت به این موضوع واکنش دارند و با سامانه جامع تجارت، کنار نیامدهاند و آماری که مسئولان داشتند نیز آنقدر درصد پایینی ثبتنام کردند که میتوان گفت، اصلا اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
مشکل صنف طلا با سامانه جامع تجارت چیست؟ / طلافروشان خود را تافته جدا بافته میدانند؟
همانطور که اشاره شد، مهلت داده شده به صنف طلا و جواهر برای ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت، به ماه پایانی خود نزدیک میشود؛ در این راستا مجتبی صفایی-رئیس اتاق اصناف ایران- در نامهای خطاب به روسای اتاقهای اصناف ایران این موضوع را یادآوری و اعلام کرده است که این مهلت ثبت اطلاعات (خرید و فروش صنف طلا جواهر و مصنوعات) در سامانه جامع تجارت ۲۸ آبان ماه به پایان میرسد و پس از آن، فعالان این صنف ملزم به اجرای ثبت معاملات خود در سامانه خواهند بود؛ بنابراین اطلاعرسانی این موضوع به اتحادیههای صنف طلا، جواهر و نقره سراسر کشور ضروری است.
انتهای پیام
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع ایسنا