آخرین اخبار

سهم ۷۰ درصدی بیماری‌های غیرواگیر در مرگ‌ومیر ایرانیان



به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا مسجدی در همایش «چالش‌ها و راهکارهای مدیریت بیمارـ محور دیابت در ایران» که امروز، پنج‌شنبه ۲۴ آبان که توسط انجمن دیابت گابریک برگزار شد، اظهار کرد: مسائل اجتماعی بسیار گسترده است و به همین دلیل نمی‌توان نقطه پایانی برای این مولفه درنظر گرفت. هرگاه مسائل اجتماعی را بررسی می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که به مسائل اجتماعی می‌بایست توجه کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه نسل چهارم این روزها در کانون توجه قرار گرفته، افزود: منظور از دانشگاه نسل چهارم این است که رسالت اجتماعی را در کانون خود توجه قرار دهد. منظور از دانشگاه نسل چهارم این است که اعضای هیات رییسه، اعضای هیات‌علمی و دانشجویان آن دانشگاه با مسائل اجتماعی درگیر شوند. دانشگاه‌ها نمی‌توانند دانشجویان را با مسائل اجتماعی درگیر نکنیم. رسالت اجتماعی در دانشگاه‌ها بسیار مهم است و این موضوع در کشور رقیق شده است.

مدیرعامل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با بیان اینکه دولت می‌بایست به نهادهای اجتماعی کمک کند، گفت: دولت می‌بایست از ظرفیت انجمن‌های برای مسائل اجتماعی کمک کند. دولت‌های می‌توانند از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد برای مواجهه با بیماری‌ها استفاده کند. 

مسجدی با بیان اینکه شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌ها غیرواگیر با کمک وزارت بهداشت تشکیل شده، گفت: حدود ۹۰ سازمان مردم نهاد در کنار یکدیگر جمع شده‌اند و شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌ها غیرواگیر را تشکیل داده‌اند.

وی با بیان اینکه شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌ها غیرواگیر از اعضای دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی است، گفت: هفته آینده، جلسه  شورای سلامت و امنیت غذایی برگزار می‌شود. 

مسجدی با اشاره به ضرورت احیای کمیته بیماری غیرواگیر کشور، گفت: بررسی‌ها بیانگر این است که ۴۵۰ هزار نفر در کشور سالانه جان خود را از دست می‌دهند که سهم بیماری‌های غیرواگیر در مرگ‌ومیر ایرانیان به میزان ۷۰ درصد است. بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت، فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی جزو ۵ بیماری غیرواگیر هستند که سبب مرگ‌ومیر ایرانی‌ها می‌شوند. علاوه بر بیماری‌های غیرواگیر، حوادث ترافیکی نیز سبب مرگ ایرانیان می‌شود. 

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا