کلنگ ورزشگاه جدید، کی به زمین می خورد؟
کلنگ ورزشگاه جدید پایتخت هنوز بر زمین هم زده نشده است. به گزارش خبرگزاری دانشجو، فاز اول این ورزشگاه قرار بود اسفند امسال افتتاح شود؛ اما جالب است بدانید هنوز کلنگ آغاز فعالیت عمرانی هم بر زمین زده نشده است.
این ورزشگاه با دستور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور وقت در دستور کار قرار گرفت. وزارت خانه های صمت، کشور، اقتصاد و دارایی، ورزش، مسکن و شهرسازی و همین طور سازمان هایی نظیر شهرداری تهران، بانک مرکزی و برنامه و بودجه کنار هم قرار گرفتند و قرارداد همکاری با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور امضا شد. طرف قرارداد، شرکتی چینی بود که ورزشگاه المپیک پکن، ورزشگاه المپیک زمستانی و همین طور ورزشگاه های چنگدو و هانگ ژو را ساخته بود. قرار اولیه این بود که با تهاتر نفت، هزینه های ساخت این ورزشگاه تامین شود.
روی گسل؟
پس از آنکه ساخت ورزشگاه جدید و 110 هزار نفری تهران در محدوده ابتدای اتوبان تهران – قم قطعی شد، انتقادهای فراوانی به محل این ورزشگاه صورت گرفت. متخصصان مقاومسازی در زمینه زلزله کشور در این باره گفتند: «چرا ورزشگاه جدید را میخواهیم در جایی بسازیم که اکثر گسلهای جنوب تهران در اسلامشهر، صفادشت و چهاردانگه روی آن قرار دارد؟»
مدیران دولت وقت این ادعا را رد کردند. محسن منصوری معاون اجرایی وقت رئیسجمهور در این باره گفت: «مطالعات کامل زمینشناسی و بررسیهای فنی در این خصوص انجام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. نزدیکی این مجموعه به فرودگاه بینالمللی امام خمینی و فرودگاه مهرآباد و همچنین دسترسی به شبکه حملونقل کشور و شبکه بزرگراهی، از دیگر دلایل جانمایی این ورزشگاه است».
محمدامین توکلیزاده؛ معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران هم اینطور به حواشی ساخت این ورزشگاه روی زمین دارای فرونشست، واکنش نشان داد: «بحث فرونشست حتماً توسط طراحان و مجریان این پروژه در نظر گرفته میشود، بسیاری از کشورها زلزلهخیز هستند و محیطهای بحرانی دارند؛ ولی سازههای متناسب با بحران، فرونشست و زلزله قابل طراحی است و طراحان در طراحیها همه این موارد را در نظر میگیرند».
طبق توافق اولیه قرار بود کلنگ ساخت این ورزشگاه 9 ماه قبل به زمین بخورد؛ اما به تیرماه امسال موکول شد و شهادت رئیس جمهور اجازره نداد ماجرا به ثمر بنشیند.
با استقرار دولت جدید همه گمان می کردند طرح دولت قبلی بایگانی خواهد شد؛ اما گویا در هفته های اخیر، حرکت هایی صورت گرفته و این طرح دوباره به جریان افتاده است.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش دولت جدید زمانی که به دلیل نبود یک ورزشگاه آبرومند در تهران برای میزبانی از تیم ملی و همین طور دو تیم پرطرفدار تهرانی تحت فشار قرار گرفت، صحبت از پیگیری ماجرا برای ساخت ورزشگاه جدید کرد و این نشان می دهد حرکت هایی برای شروع این پروژه آغاز شده است. اما اینکه این حرکت ها چه زمانی شکل جدی و اجرایی به خود خواهد گرفت، پرسشی است که فقط زمان به آن پاسخ خواهد داد. آنچه مسلم است اینکه ورزشگاه آزادی ودیگر ورزشگاه های پیر پایتخت (که هزینه نگهداری کامل آنها تامین نمی شود و هر چند سال یک بار در معرض تخریب قرار می گیرند)، جوابگوی نیازهای فراوان ورزش نیستند و ضروری است که هر چه سریعتر یک ورزشگاه مناسب در جایی مناسب و با هزینه ای مناسب ساخته شود. حالا توپ در زمین دولت جدید است و باید دید کلنگ آغاز این پروژه به زمین می خورد یا ساخت این ورزشگاه در این منطقه جغرافیایی، نامناسب تشخیص داده می شود.
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع دانشجو