آخرین اخبار

مجادله پزشکی بر سر تعیین جنسیت بوکسور جنجالی الجزایر


به گزارش “ورزش سه”، بحث درباره صلاحیت حضور ایمانه خلیف در مسابقات زنان بار دیگر در روزهای گذشته به صورت جدی مطرح شده است. بعضی از کارشناسان و متخصصان معتقد هستند که او به واسطه داشتن کروموزم مردانه از برتری بیشتری نسبت به حریفان برخوردار است و به همین دلیل نباید اجازه شرکت در مسابقات را داشته باشد و همین باعث شده است که صحبت درباره این موضوع و انجام تحقیقات مختلف باز هم مورد توجه قرار بگیرد.

بحث امنیت جسمی و رعایت انصاف و عدالت در ورزش زنان یکی از موضوعات جدی و داغ مورد بحث در مسابقات المپیک تابستانی امسال بود که در پاریس برگزار شد و حضور ایمانه خلیف در رشته ورزشی بوکس زنان و کسب مدال طلا توسط او و همچنین لین یو تینگ در دو رشته سبک وزن و متوسط جنجال زیادی را به همراه داشت.

این اتفاق در حالی رخ داد که اتحادیه جهانی بوکس مانع از حضور این دو بوکسور در مسابقات جهانی سال گذشته به دلیل رد شدن در آزمایش جنسیت شده بود اما این اتفاق در حالی رخ داد که مدیران این اتحادیه نتوانسته بودند دلایل محکمی برای تصمیمی که گرفته بودند ارائه کند.

تصمیم گرفته شده از سوی اتحادیه جهانی بوکس از سوی کمیته بین‌المللی المپیک به دلیل نداشتن شواهد و مستندات قابل اطمینان رد شد و بنابراین آنها اجازه و فرصت حضور در این مسابقات که به میزبانی فرانسه برگزار شد را پیدا کردند.

در جریان برگزاری مسابقات بود که گروهی از دانشمندان با انتشار مقاله‌ای در یکی از مجلات پزشکی تصمیم گرفتند که بحث بررسی و آزمایش کروموزم جنسیت را مطرح کنند و مدعی شدند که نگرانی‌ها از رعایت نشدن انصاف و عدالت در این زمینه رو به افزایش است.

اما حالا گروه دیگری از متخصصان در مقاله‌ای که در همین مجله منتشر شده، این تصمیم و روند انجام این آزمایش را زیر سوال برده‌اند. این گروه شامل پروفسور آلون ویلیامز از انستیتو ورزشی دانشگاه متروپولیتن منچستر در ابتدا نبود شواهد کافی نشان دهنده برتری در عملکرد ورزشکارانی با کروموزوم متفاوت را مطرح کرده‌اند.

پس از آن هم مدعی شدند که ادعای گروه اول برای انجام آزمایش زودهنگام برای تشخیص چنین مواردی باشد شامل ورزشکاران نابالغ هم باشد تا بتواند به هدف دقیق دست پیدا کند و این نگرانی از بابت تکرار شرایطی که باعث شد انجام چنین آزمایش‌هایی در سال ۱۹۹۹ متوقف شود را افزایش می‌دهد و به این ترتیب تعداد افرادی که باید تحت این آزمایش قرار بگیرند به شکل قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.

در مقاله منتشر شده توسط این گروه آمده است: «در این مقاله طوری وانمود شده است که این آزمایش‌ها بدون مشکل و صرفا برای بررسی شرایط شخصی و با حفظ شرایط رازداری و شرافت فرد و تنها یک بررسی و مراقبت پزشکی استاندارد است اما چنین تضمین‌هایی در واقع مشکلات بزرگی که این رژیم انجام آزمایش به همراه خواهد داشت را نادیده می‌گیرد.»

آنها معتقد هستند که در این آزمایش ژنتیک اجباری برای اعتباربخشی به ورزشکاران ممکن است بعضی از ورزشکاران جوان انتخاب درستی نداشته باشند و همین موضوع باعث شود که آزمایشات اجباری از سوی متخصصان زنان انجام شود.

آنها همچنین به این موضوع اشاره کردند که چه مرجعی مسئولیت پرداخت و فراهم کردن شرایط مشاوره با متخصصان به صورت جهانی که لازمه انجام چنین آزمایش ژنتیک گسترده‌ای را برعهده بگیرد.

در این مقاله آمده است: «بحث در سطح مدیریتی به صورت جدی برای بهبود بیشتر و تعیین قوانین مناسب‌تر مورد نیاز است. با این حال، آزمایش اجباری مطرح شده برای تمامی زنان و دختران جوان در ورزش از نظر شواهد ورزشی درست نیست و حتی به نظر می‌رسد که از نظر عملی هم ممکن نخواهد بود.»

خلیفه به دلیل آزارهایی که در شبکه‌های اجتماعی دید و توهین‌هایی که علیه او در جریان برگزاری مسابقات المپیک مطرح شد، به صورت رسمی از مقامات فرانسوی شکایت کرده است.

با این حال، بسیاری همچنان معتقد هستند که این موضوع باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. در پاسخی که به گروه ویلیامز داده شده است آمده است که شواهد نشان می‌دهد که زنان ورزشکار با ژنتیک جنسیتی متفاوت از سطح تستوسترون در حد مردان برخوردار هستند که باعث می‌شود بدن عضلانی‌تری داشته باشد و همین باعث می‌شود که برتری بیشتری نسبت به حریف پیدا کنند و این موضوع باید به صورت جدی در نظر گرفته شود.

این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید

منبع ورزش سه

نوشته های مشابه