سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند/ ضعف برنامهریزی دلیل انتقادهاست
سیامک ویسی در گفتوگو با ایسنا، درباره تغییراتی که قرار است در راس کادرفنی تیم ملی بسکتبال ایران ایجاد شود، توضیح داد: قبل از اینکه جواب این سوال را بدهم، باید اینگونه به موضوع نگاه کنیم که یکسری قوانین بازی در تیم ملی ایران ایجاد شده که به مرور زمان ایجاد میشود، حالا بازیکنهای نسل قدیمیتر ما در حال خداحافظی و در سن بازنشستگی هستند که در نتیجه آن، یک نسل جوانتر جایگزین میشوند.
او ادامه داد: اکنون که نسل جوانتر ما میخواهد کار کند، به نظر من باید دنبال این باشیم که سبک بسکتبال بازی کردن خود را انتخاب کنیم. اینکه ما فقط دنبال این باشیم دو سه سرمربی عوض کنیم عملا نمیتواند بازدهی داشته باشد. از نظر من وجود دمیر یا هر مربی خارجی دیگر اتفاق بدی نیست، اما باید ببینیم از حضور او چه چیزی میخواهیم و دنبال چه سبکی از بسکتبال هستیم.
کارشناس بسکتبال ایران با تاکید بر اینکه باید سبک بسکتبال بازی کردن تیم ایران تغییر کند، اظهار کرد: سالهای گذشته که ما حامد حدادی را داشتیم، تیم ما خیلی وابسته به بازیکن بلند و شخص خود حدادی بود. حالا در نبود ایشان، با توجه به تغییر نسل تیم ملی و وجود بازیکنان کوتاه قامتتر البته مستعدتر، ما باید سبک بازی جدیدی را برای تیم ملی خود پیدا کنیم. وقتی اینکار را کنیم، آن زمان میتوانیم هم مربی خوبی انتخاب کنیم و هم زمان بدهیم که کار کند.
ویسی تصریح کرد: دو نکته مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کرد، هرچند که وقتی کمیته فنی تشکیل جلسه میدهد، قطعا به این نکات هم توجه کردهاند. نکته نخست اینکه ما چه بازیکنایی در اختیار داریم و آن مربی که میآید چه نوع سبک بازی دارد. نکته دوم هم اینکه مربی انتخاب شده باید اهداف فدراسیون را دنبال کند و از نظر من قطعا تیم ملی ما با تغییر نسل روبرو است. قطعا مشکلات زیاد خواهد بود و اگر بخواهیم همانطور که ۵ تا ۱۰ سال پیش بازی میکردیم پیش برویم، با مشکل روبرو میشویم. باید حتما زمان بگذاریم و آن مسائلی که هست را با گذشت زمان حل کنیم، چرا که گذر زمان خیلی مسائل را روشن میکند.
کارشناس بسکتبال ایران، در واکنش به تغییرات زیاد سرمربی تیم ملی طی دو سال گذشته، اظهار کرد: یکسری انتقادها نسبت به کاری که فدراسیون انجام میدهد همیشه وجود دارد. وقتی انتقادات هست قبل از شروع کارها ما باید برنامهریزی مناسبی کنیم و بگوییم که از کجا به کجا میرویم. بیشک انتقادات زیاد خواهد بود، اما یکسری از آنها سازنده است و یکسری هم خیلی منطقی نیست. وقتی ما وارد کار میشویم اگر برنامهریزی درست باشد انتقادی هم باشد از مثبتها استفاده میکنیم و اگر هم غیر منطقی باشد آنها را کنار میگذاریم. الان نسبت به یکسری انتخابهای فدراسیون انتقاد وجود دارد که قطعا شاید دلیل آن وجود ضعف برنامهریزی باشد.
ویسی در پاسخ به این سوال که آیا با مربی خارجی برای تیم ملی موافق است یا مربی داخلی، توضیح داد: این اعتقاد شخصی من است که مربی خارجی اگر بیاید و کسی باشد که نه فقط به تیم ملی بلکه به کل بسکتبال ما کمک کند، از او استقبال میشود. یک موضوع دیگر هم که خیلی به آن اعتقاد دارم، این است که آیا بسکتبال ما در سایر جهات هم پیشرفت کرده است یا نه؟ پیشرفت بسکتبال را فقط نتیجه میبینیم؟ ما اگر دنبال پیشرفت هستیم بسکتبال ما در همه موارد باید رشد کند. به عنوان مثال ما باید در بخش داوری، مربیان، بازیکنان، سخت افزار، امکانات و … پیشرفت کنیم که به جمیع آنها پیشرفت میگویند.
او در پایان تاکید کرد: به نظر من خیلی بهایی به مربیان در رده بزرگسالان داده نشد. اگر مربیان خود را پیشرفت ندهیم نمیتوانیم مدعی شویم که پیشرفت کردهایم. از نظر من در این شرایط مربی ایرانی میتوانست بیشتر کمک کند. البته حضور مربی خارجی را هم اتفاق بدی نمیدانم، باید بیاید و به او زمان بدهیم. اینکه صرفا به نتیجه فکر و اکتفا کنیم رفتار درستی نیست. در کل اما من احساس میکنم که در شرایط فعلی مربی داخلی مناسب باشد.
انتهای پیام
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع ایسنا