خیرآبادی:کشتی فرنگی نباید به کما برود/ انتخاب بهترین نفرات برای جهانی
به گزارش خبرنگار مهر، اعلام زودهنگام اسامی نیمی از ملی پوشان کشتی فرنگی ایران برای حضور در رقابتهای قهرمانی جهان در فاصله ۵ ماه مانده به این مسابقات حرف و حدیث زیادی مطرح کرده است. برخی معتقدند اعلام دیر هنگام و دقیقه نود کشتیگیران برای در آستانه یک مسابقه بزرگ، باعث بلاتکلیفی و سردرگمی کشتیگیران میشود و فشار زیادی را باید متحمل شوند، اما برخی دیگر معتقدند قطعی شدن اعزام یک کشتیگیر به یک مسابقه باعث دلسردی دیگر کشتیگیران میشود.
جمشید خیرآبادی کارشناس کشتی فرنگی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به اعلام زودهنگام اسامی کشتیگیران برای مسابقات جهانی گفت: به نظرم این موضوع مثل یک شمشیر دو لبه است. کشتیگیرانی که انتخاب شدند با خیال راحت تمرینات را پیگیری میکنند و تحت فشار قرار میگیرند.
وی گفت: ضمن اینکه من اصلاً اعتقاد ندارم کشتیگیران دچار بیانگیزگی میشوند. من خودم هر وقت هدایت هر تیمی را برعهده داشتم از ۶ ماه قبل به برخی کشتیگیرانی که انتخاب شده بودند، این موضوع را میگفتم و از آنها میخواستم که در تمرینات با تمام توان حضور پیدا کنند.
خیرآبادی تأکید کرد: من به این کشتیگیران اطمینان خاطر میدادم که آنها انتخاب شدند و پس از آن باید سخت تمرین کنند. این کشتیگیران هم ورزشکاران عادی نیستند که با این مسائل بیانگیزه شوند. آنها به دنبال مدال جهانی و المپیک و حتی به دنبال کسب رکورد در مدال آوری هستند و به همین خاطر به این مسائل توجهی نمیکنند.
کارشناس کشتی فرنگی عنوان کرد: بنابراین به نظرم این موضوع درست نیست. البته که من قبول دارم نباید انگیزه کشتیگیران جوان را برای مسابقات جهانی از بین ببریم. ما باید یک پروسه و چرخه انتخابی تیم ملی داشته باشیم که بقیه کشتیگیران به حالت کما نروند و بیانگیزه نشوند.
رئیس هیئت کشتی فرنگی کردستان خاطرنشان کرد: زمانی که مسابقات کشوری برگزار شد، بعد از یک ماه متوجه شدم کشتیگیرانی که در مسابقات قهرمانی کشور کشتی گرفتند به سالن نمیآیند. علت را جویا شدم که گفتند دیگر مسابقهای نیست و برای چه تمرین کنیم. این موضوع را با سرمربی تیم ملی در میان گذاشتیم و به او گفتیم که کشتی ایران تنها نفراتی که در اردوی تیم ملی هستند را شامل نمیشود. اگر با این دید نگاه کنیم کشتی نابود میشود، ضمن اینکه دبیر هم همین اعتقاد را دارد او بارها میگوید کشتی باید در جریان باشد و به صورت مداوم به نفرات اضافه شود.
کارشناس کشتی فرنگی تصریح کرد: مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی را چند روز پیش در سنندج تحت عنوان جام تختی برگزار کردیم به این خاطر که هم کشتی در جریان باشد و هم اینکه کشتیگیرانی که از چرخههای مختلف جا ماندند در این مسابقه شرکت کنند و در چرخه قرار بگیرند. وقتی شرایط به این صورت پیش برود جوانان هم انگیزه پیدا میکنند و میتوانند خودشان را نشان بدهند. مگر بازیهای کشورهای اسلامی یا مسابقات امیدهای جهان انگیزه کمی است.
وی گفت: در نهایت آن چیزی که اهمیت دارد این است که یک تیم در کنار هم به یکدیگر کمک کنند. انگیزه برای فعالیت هم در طول مدت یک سال باید داشته باشند. کشتیگیران شاخص به مسابقات سطح بالا میروند. برخی کشتیگیران به بازیهای اسلامی و برخی دیگر به مسابقات امیدهای و جوانان جهان اعزام میشوند. وقتی تقسیمبندی به این صورت باشد هیچ ایرادی نمیتوان گرفت.
کارشناس کشتی فرنگی بااشاره به ترکیب تیم ملی برای مسابقات جهانی گفت: هفت نفر برای مسابقات جهانی زاگرب انتخاب شدند که در حال حاضر آمادهترین نفرات هستند. سه وزن دیگر باقی مانده است. به عنوان مثال در وزن ۵۵ کیلوگرم اختلاف نظر وجود دارد، من معتقدم پویا دادمرز یکی از بهترین کشتیگیران این وزن است و نباید با یک نوجوان یا جوان محک بخورد. قیاس آنها در یک سطح درست نیست. هر چند که پویا در مسابقات قهرمانی آسیا خوب نتیجه نگرفت اما او هم باید برای مسابقات جهانی انتخاب میشد.
خیرآبادی ادامه داد: در وزن ۸۲ کیلوگرم هم کشتیگیران جوان و باانگیزهای در کنار کشتیگیران باسابقه مثل گرایی که قهرمان جهان است حضور دارند. این نفرات باید طبق چرخه انتخابی برای مسابقات جهان انتخاب شوند. در وزن ۱۳۰ کیلوگرم هم شرایط به همین صورت است. به نظرم اگر برای این سه نفر در وزن ۱۳۰ کیلوگرم انتخابی برگزار کنند تماشاگران زیادی برای تماشای این مسابقه به سالن کشتی میآمدند و در نهایت حق به حقدار هم میرسد.