مهمانی١٠ کیلومتری غدیر؛ فرصتی برای با هم بودن
به گزارش ایسنا، امسال مهمانی ۱۰ کیلومتری همزمان با روز عید غدیر خم در حالی برگزار میشود که این جشن به میزبانی ۱۳۰۰ موکب مردمی در حد فاصل میدان آزادی تا میدان امام حسین(ع) تهران برگزار خواهد شد، جشنی که به گفته ساسان زارع ـ سخنگوی ستاد اجراییِ این جشن، تفاوتش با سایر مراسمها، مردمی بودن آن است و همچنین اینکه این جشن، تجمع نیست بلکه شرکتکنندگان در حال پیاده روی از هر مسیری که حرکت کنند میتوانند در این جشن شرکت کنند و از کلیه خدمات و موکبها بهره ببرند.
این مراسم به قدری باشکوه برگزار خواهد شد که سخنگوی ستاد مردمی برگزاری مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر میگوید: ما فقط در موکبها ۵۰ هزار خادم داریم و سال گذشته طی فراخوانی که برای مشارکت مردمی داشتیم ۱۴۸ هزار نفر بانی شدند.
محمدحسین هاشمیان- دبیر شورای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر و با بیان اینکه در گذشته نوعا مراسمات و مناسکهای که جنبه اجتماعی دارند بیشتر از جنس عزاداری بود و کمتر مناسک جمعی دینی از منظر شادی برگزار میشد، اظهار کرد: طی سالهای اخیر برخی شهرهای مذهبی مثل مشهد و قم در قالب در روزهای اعیاد با ایجاد ایستگاههای صلواتی رنگ و بوی شهر را تغییر دادهاند.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر موجب نشاطآفرینی اجتماعی خواهد شد، افزود: عید غدیر در روایات به عنوان عید بزرگ خدا نامگذاری شده است و از همین رو باید از ظرفیت این روز فرخنده جهت ارتقای نشاط جامعه بهرهگیری کرد.
دبیر شورای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برپایی راهپیمایی عید غدیر دارای کارکردهای اجتماعی و فردی بسیاری است، به کارکردهای اجتماعی این مراسمات اشاره کرد و گفت: در وضعیت فعلی که با چالشهایی در حوزه حجاب و سبک زندگی دینی در جامعه روبرو هستیم، تزریق خودباوری اجتماعی به جامعه ایرانی و متدینان ما میتواند از کارکردهای بسیار مثبت این مراسم باشد.
هاشمیان با اشاره به کارکردهای فردی راهپیمایی عید غدیر یادآور شد: برخی بر این باورند که عمده مناسک دینی دارای رویکرد عزاداری است و همین مراسمات موجب افسردگی جامعه خواهد شد، در حالیکه اینگونه نیست و حتی جنس عزاداریهای دینی ما به گونهای است که افراد بعد از شرکت، نشاط روحی و معنوی به خصوصی کسب میکنند.
وی با بیان اینکه شرکت در مناسک دینی موجب رفع افسردگی افراد خواهد شد، تاکید کرد: مناسک اجتماعی که دارای ریشه شادی هستند به طریق اولی موجب ایجاد سلامت روحی و روانی افراد میشود.
دبیر شورای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم برپایی جشنهایی همچون برپایی راهپیمایی عید غدیر تاکید کرد که هم از نظر اجتماعی و هم از نظر فردی، جامعه به برپایی چنین جشنهایی نیاز دارد اما میشود کارکردهای دیگری تعریف کرد.
هاشمیان با اشاره به اینکه یکی از مسائل جامعه ما مشارکت اجتماعی است، پیشنهاد کرد که در چنین مراسماتی میتوان بسترهایی برای تعامل بیشتر ایجاد کرد. به طور مثال میتوان با ارائه خدمات فرهنگی و ارائه ایدهها، نظرات و گفتوگوهای نخبگانی و عمومی به ارتقای فرهنگ جامعه کمک کرد.
برپایی راهپیمایی جشن غدیر از نظر روانشناسی نیز بر سلامت روان خانوادهها و به ویژه کودکان تاثیرگذار است، گوهریسنا انزانی ـ روانشناس نیز در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در راهپیمایی عید غدیر چند نکته حائز اهمیت است، اظهار کرد: این راهپیمایی جشنی بسیار باشکوه است؛ زمانی که خانوادهها در این جشن شرکت میکنند میتوانند فرصت بودن با هم بودن را داشته باشند.
این روانشناس معتقد است که برپایی راهپیمایی جشن غدیر موجب نشاط و شادی در افراد و به ویژه کودکان خواهد شد و این درحالیست که شادی به عنوان یکی از عوامل مثبت و جز نیازهای روانی بشر تلقی میشود.
وی با بیان اینکه احساس شادکامی به معنای سلامتی است، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات اساسی روانشناسی مثبت، شادی است که اثر زیادی بر شکلگیری شخصیت و سلامت روان انسان دارد. شادی دارای سه مولفه است که یکی از آنها مولفه عاطفی هیجانی نام دارد و موجب میشود از نظر خلقی، فرد خوشحال باشد.
این روانشناس با اشاره به دیگر مولفههای شادی از منظر روانشناسی گفت: مولفه اجتماعی نیز باعث گسترش روابط اجتماعی با دیگران خواهد شد و در این صورت احساس حمایت اجتماعی افزایش مییابد. مولفه شناختی نیز موجب میشود فرد احساس شادکامی کند و وقایع روزانه را به صورت شادتری تجربه کند؛ از همین روی راهپیمایی غدیر موجب ایجاد صمیمیت اجتماعی ـ تفریحی و فرصت با هم بودن، افزایش صمیمیت مکانیزم خانواده و کاهش خشم و استرس خانوادهها خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این جشن افراد پیادهروی میکنند و همین پیادهروی به کاهش استرس، افسردگی و بهبود گردش خون کمک خواهد کرد، افزود: همچنین در این جشن خانوادهها و به ویژه کودکان میتوانند هم صحبت و همبازی پیدا کنند و در مسابقاتی که برگزار میشود شرکت کنند.
انزانی به دیگر مزایای راهپیمایی عید غدیر اشاره کرد و گفت: کودکان با کمک والدین و میزبانان این جشن میتوانند اسطوره ما یعنی حضرت علی را بشناسند، چراکه اسطورهشناسی به شناخت فرهنگ و مسیر زندگی کمک میکند. البته اگر خانوادهها بتوانند درباره مهربانی، یتیمنوازی، دانایی و… از حضرت علی برای فرزندانشان بازگو کنند، میزان ارتباط موثر میان اعضای خانواده و کودکان نیز افزایش مییابد.
انتهای پیام
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع ایسنا