مزایای تشکیل تعاونیهای دانش آموزی
به گزارش ایسنا، تعاونیهای آموزشگاهی، یک فعالیت گروهی است که با مشارکت داوطلبانه دانشآموزان و با حمایت، نظارت و هدایت مدیر و مسئولان مدرسه، در مدارس با عضویت دانش آموزان تشکیل میشوند و بستری برای تمرین مشارکت و انجام فعالیتهای جمعی هستند.
این تعاونیها به جای رویکرد اقتصادی، بیشتر رویکرد آموزشی، تربیتی و پرورشی دارند و هدف اصلی از تشکیل آنها، آموزش و ترویج اصول و مفاهیم تعاون در بین دانش آموزان و تشویق آنان به همکاری و همیاری با یکدیگر و تقویت روحیه خودیاری، شرکت در کارهای گروهی، رشد حس مسئولیت پذیری و احترام به رأی و نظر دیگران است.
ترویج روحیه همکاری و همفکری و مشارکت در امور اجتماعی و اقتصادی، توسعه آموزش و تقویت مهارت، آشنایی با قوانین و مقررات و پیروی از آنها و تامین ملزومات و کالاهای مورد نیاز مصرفی دانش آموزان از قبیل لوازم التحریر و خوراک و پوشاک با کیفیت مناسب و قیمت کمتر از بازار از مهمترین اهداف تعاونی های آموزشگاهی به شمار میرود.
تشکیل شرکتهای تعاونی دانشآموزی به استناد تبصره (۲) ماده (۲) آییننامه اجرایی قانون بخش تعاون اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱/۸ و مواد (۸۷)،(۸۸) و (۸۹) قانون شرکتهای تعاونی مصوب ۱۳۵۰ و دستورالعمل تشکیل تعاونیهای دانشآموزی است.
کارشناسان معتقدند که با تأسیس تعاونیهای آموزشگاهی در مدارس، شیوه مشارکت در فعالیتهای گروهی به دانش آموزان آموخته می شود و حس تعاون به صورت بنیادی در ذهن نوجوانان جای گرفته و در باروری شخصیت آنها تاثیر می گذارد. تشکیل تعاونیهای دانش آموزی موجب تقویت روحیه کارآفرینی و افزایش مهارتهای تعاون محور در دانشآموزان میشود.
در همین راستا جعفر امیرآبادی زاده – مدیرکل دفتر توسعه سرمایهگذاری اقتصاد تعاون با اعلام آمار تعاونیهای دانش آموزی در کشور گفت: هم اکنون ۱۱۳ شرکت تعاونی دانشآموزی با عضویت بیش از ۸۰۰ دانش آموز در سراسر کشور تشکیل شده است. تعداد این تعاونیها در سال گذشته ۶۰ تعاونی بود ولی این روند بهصورت دستی و از طریق ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها به شکل غیرمتمرکز و غیرسیستمی انجام میشد.
وی از راهاندازی مراحل ثبت و تشکیل تعاونیهای دانشآموزی در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون خبر داد و با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ مبنی بر ترویج فرهنگ تعاونی در مدارس کشور و همچنین دیدار رئیس جمهور با نمایندگان جمعی از دانش آموزان در سال جاری و نگاه مثبت دولت به این نوع تعاونیها گفت: بهمنظور اجرای منویات مقام معظم رهبری و در راستای تسهیل، گسترش و شفافسازی تشکیل تعاونیهای دانش آموزی در سراسر کشور و دسترسی به اطلاعات آنها و پس از موافقت پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی با اختصاص شناسه ملّی به این تعاونیها، فرآیند ثبت و تشکیل شرکتهای تعاونی مذکور در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون به نشانی taavoni.mcls.gov.ir بارگذاری و تشکیل آنها بهصورت الکترونیکی و هوشمند انجام میشود.
مدیرکل دفتر توسعه سرمایهگذاری اقتصاد تعاون هدف از تشکیل تعاونیهای دانشآموزی را تقویت فرهنگ کار و تلاش، افزایش مهارت دانشآموزان و نهادینهسازی فرهنگ تعاون و کارآفرینی عنوان کرد و افزود: یکی از دستاوردهای بخش تعاون در دولت مردمی سیزدهم هوشمندسازی تأسیس تعاونیهای دانشآموزی است. تشکیل تعاونیهای دانش آموزی نوعی تمرین کار تعاونی در مدارس است و این نوع از شرکتهای تعاونی تنها تشکل اقتصادی دانشآموزی بر پایه قانون هستند که در مدارس برای توسعه فرهنگ تعاون و کارگروهی ایجاد میشوند.
عضویت در تعاونیهای دانشآموزی محدویت سنی ندارد و دانشآموزان پس از اتمام دوران تحصیل میتوانند از طریق عضویت در انجمن فارغالتحصیلان همچنان سهام خود را حفظ کنند یا به دانشآموزان جدیدالورود انتقال دهند.
به گزارش ایسنا، با راهاندازی تعاونیهای آموزشگاهی، دانش آموزان علاوه بر تشویق به پس انداز میتوانند به تاسیس باشگاه و تهیه وسایل ورزشی، ایجاد رستوران و بوفه، تدارک وسیله نقلیه برای ایاب و ذهاب و تهیه مصنوعات و کاردستی و فروش آنها اقدام کنند.
انتهای پیام
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع ایسنا