تیم بسکتبال توفارقان آذرشهر با مشکلات مالی دسته و پنجه نرم می کند
سیامک گهرخانی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: از بدو ورود ورزش بسکتبال به استان از سال ۱۳۴۵ این رشته ورزشی توسط بزرگان این ورزش به علاقه مندان معرفی شد و در اوج این سالها سال ۱۳۵۸ مقام دوم کشوری بدست آمد که این موفقیت به نوعی سکوی پرتاب بسکتبالیستهای آذربایجان شرقی به تیم ملی بود.
رئیس هیئت بسکتبال آذربایجان شرقی عنوان کرد: در سال ۱۳۶۶ موفق به کسب مقام اول رده نوجوانان و مقام دوم رده جوانان شدیم و بعد از آن در سال ۱۳۹۶ قهرمانی تیم شهرداری تبریز در لیگ برتر بسکتبال باشگاههای کشور را شاهد بودیم که در نوع خود بی نظیر بود و باعث شادی مردم استان و علاقه مندان به ورزش بسکتبال بود ولی این خوشحالی با تصمیم عجیب مسئولان وقت شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز که عدم تیمداری شهرداری در ورزش قهرمانی را رقم زد، زیاد دوام نداشت.
انحلال باشگاه شهرداری بسیاری از رشتههای ورزشی تبریز را به رکود برد
گهرخانی با بیان اینکه تصمیم شهرداری تبریز نه تنها بسکتبال بلکه خیلی از رشتههای ورزشی را به رکود برد، اذعان داشت: بعد از ۱۶ سال ریاست آقای کریم پاداشی که زحمات زیادی برای بسکتبال استان انجام دادند، سکان هیأت به آقای مرتضی آبدار سپرده شد و ایشان با نظم و مقرراتی که در مدیریت شهری داشتند نیز به این هیأت انتقال دادند و بعداً مدتی استعفا دادند و سال ۱۳۹۸ فرصتی شد تا گوشهای از کار هیأت بسکتبال استان را در دست بگیرم و خدمت گذار ورزشکاران بسکتبال استان باشم.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ تا اوایل ۱۴۰۰ یادآور شد: پس از ۶ ماه سرپرستی هیئت با برگزاری انتخابات به ریاست بسکتبال آذربایجان شرقی منصوب شدم و متأسفانه با ورود بنده به هیئت و همزمانی با شیوع کرونا عملاً ورزش استان و کشور به نوعی با تعطیلی همراه بود و آنطور که باید نتوانستیم برنامههای خودمان را پیاده کنیم.
رئیس هیئت بسکتبال آذربایجان شرقی اضافه کرد: در شرایط کرونایی توانستیم چهار دوره کلاس آنلاین دانش افزایی برای مربیان بسکتبال استان با تدریس مربیان داخلی و چند مربی خارجی برگزار کنیم و بعد از آن مسابقات ۳ به ۳ و زیر ۱۸ سال را راه اندازی کردیم و به لطف خدا در منطقه خودمان توانستیم اول بشویم ولی در نهایت در سطح کشوری در رده زیر ۱۸ سال جایگاه ششم و در ۳ به ۳ بدلیل عدم برگزاری مسابقات موفق نشدیم مقامی کسب کنیم.
گهرخانی با ابراز خوشحالی از فعالیت هیئت در سال جاری اظهار کرد: با تحویل برنامه ورزشی از سوی فدراسیون بسکتبال به هیئتهای سراسر کشور موفق به شرکت در ۶ رده مسابقات شدیم که خوشبختانه جزو هشت تیم برتر هم کشور بودیم و در مسابقات لیگ برتر ۳ به ۳ با بازیکنان کاملاً بومی مقام چهارم را بدست آوردیم.
تیم توفارقان آذرشهر تنها نماینده آذربایجان شرقی در لیگ برتر بسکتبال
وی توضیح داد: بعد از بهبودی وضعیت کرونا اولین دوره لیگ آیندگان را برای پسران زیر ۱۶ سال و دختران زیر ۱۸ سال تدارک دیده و پشت سر گذاشتیم و اسفند سال جاری نیز دوره دوم این مسابقات را برگزار خواهیم کرد.
گهرخانی ادامه داد: در مسابقات لیگ برتر بزرگسالان تیم توفارقان آذرشهر و در لیگ دسته یک خانه بسکتبال آذربایجان شرقی حضور دارند و همچنین در لیگ کشوری زیر ۱۸ سال و زیر ۱۶ سال برای پسران و زیر ۱۶ سال برای دختران و تیم آرکا تبریز و خانه بسکتبال بازی خواهند کرد و این تیمها در لیگ دسته ۲ نیز حضور دارند و تیم آریا ترکان مراغه در بخش مردان در لیگ دسته ۲ بازی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در این مدت که سکان هیئت را در اختیار داشتیم در بحث آموزش مربیان و داوران تلاشهایی انجام دادیم، خاطرنشان کرد: ما با چالش فعالیت مربیان و داوران روبرو بودیم بطوری که آمارهایی که در اختیار داشتیم و همچنین از فدراسیون استعلام کردیم علی رغم بالا بودن آمار تنها ۱۰ درصد از این آمار فعال بودند و با برنامه ریزی مدون و تلاش خود داوران و مربیان امسال چهار نفر از داوران استان به درجه یک ملی ارتقا یافتند که یک نفر از این جمع داور خانم بود.
گهر خانی در مورد مربیان فعال حاضر در سطح استان عنوان کرد: با برگزاری ۲ کلاس مربیگری در این مدت که هم در درجه ۳ و هم در درجه ۲ با حضور ۳۰ مربی در این کلاسها برگزار شد، انتظار داریم در آیندهای نزدیک شاهد فعالیت این مربیان در سطح استان باشیم.
رئیس هیئت بسکتبال آذربایجان شرقی یادآور شد: هیئت بسکتبال استان در همراهی و حمایت از تیم توفارقان که تنها نماینده استان در مسابقات لیگ برتر بزرگسالان میباشد، با مساعدت اداره کل ورزش و جوانان استان و شهرستان تبریز سالن پورشریفی را در امر میزبانی دیدارهای خانگی این تیم تدارک می بیند.
وی در خصوص بحث استعدادیابی در بسکتبال استان گفت: خوشبختانه ۶ بسکتبالیست با استعداد به تیم ملی نوجوانان معرفی کردیم که از طرف فدراسیون چهار نفر از این تعداد مورد تأیید شدند.
وی در مورد مشکلات تیم توفارقان آذرشهر بیان کرد: واقعاً این تیم با مشکلات مالی دسته و پنجه نرم میکند و از هفتههای گذشته به کمک اداره کل ورزش و جوانان استان و خود هیئت بسکتبال استان و همچنین در یک بازی کمک مالی باشگاه مس سونگون برای ادامه مسابقات راهی رقابت خارج از خانه شده بود و درادامه راه مطمئناً با مشکلات جدی روبرو خواهد شد لذا باید فکر اساسی در این خصوص انجام بگیرد و به رغم ورود استاندار محترم و دستور فوری باز بدلیل مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه هیچیک از نهادهای بخش خصوصی زیر این دستور نمیروند.
گهرخانی با اشاره به اینکه معتقد هستم تیم توفارقان نسبت به امکانات و دارایی خود برای حضور د ررقابت های دسته یک بهرتر بود، اظها رکرد: برخی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در کمک به این باشگاه بد عهدی کردند و مدیریت این باشگاه روی کمک این نمایندگان انگار حساب ویژه ای باز کرده بود که با شروع مسابقات لیگ برتر کم کم به مشکلات مالی روبرو شده و تا حدی که سرمربی ترکیهای این تیم در میانه راه قراردادش را فسخ کرده و جدا شده است.
رئیس هیئت بسکتبال آذربایجان شرقی در پاسخ به ابن سوال که آیا برای حل مشکل تیم توفارقان با باشگاه مس سونگون صحبتهایی شدت است؟ پاسخ داد: با آقای رسول خطیبی مدیرعامل باشگاه مس سونگون در این مورد گفتگو کردیم ولی هم بدلیل اینکه جایگاه این تیم در جدول لیگ برتر بسکتبال، طوری بود که احتمال سقوط به دسته پایین وجود داشت و مدیریت باشگاه نمیخواست این سقوط به نام مس سونگون زده شود و همچنین نبود اعتبار در سال جاری برای تحویل تیم و هزینه کرد برای آن در فصل جاری مسابقات لیگ برتر بسکتبال برای تیم توفارقان، تصمیمی برای این پیشنهاد گرفته نشد و همچنان این تیم در حسرت کمک مانده است.
گهرخانی همچنین از پیشنهاد خود به شهرداری تبریز در خصوص همراهی این نهاد برای ایجاد و تجهیز مرکز همگانی ورزش بسکتبال و برگزاری مسابقات در شبهای ماه رمضان در حاشیه پارک ائل گولی تبریز سخن گفت که هنوز تصمیمی مبنی بر موافقت با این پیشنهاد از سوی شهرداری اعلام نشده است.
وی در مورد تعداد بسکتبالیستهای فعال در سطح استان اذعان داشت: با توجه به الزامی بودن دریافت بیمه ورزشی انتظار داریم در سال جاری ما بین هشتصد تا نهصد بسکتبالیست در سطح استان فعالیت داشته باشند.
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع:مهر