بیخیال تاج و تخت نمیشود
این ادعا در حالی صورت میگیرد که مهدی تاج با امضای قراردادی سنگین با مارک ویلموتس، مجبور شد غرامتی سنگین از ذخایر مالی ایران در فیفا به این مربی ناموفق پرداخت کند! در حالی که ادعا میکردند ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از همین ذخایر به این مربی غرامت دادهاند، بعد از گذشت چند روز مشخص شد مجموعا ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو به این مربی پرداخت شده است؛ آن هم بدون احتساب هزینههای دادرسی، دستمزد وکلا(چه داخلی چه خارجی)، هتل، پرواز و… .
به طور مثال ایران برای دادرسی اولیه ۲۰ هزار فرانک سوئیس پرداخت کرد که بعد از شکست مجبور شده علاوه بر پرداخت پول وکلای خود و ویلموتس، همان ۲۰ هزار فرانک را هم که به فیفا پرداخت کرده بودند، از جیب بدهد. به همین دلایل فدراسیون مهدی تاج به هیچ وجه از جزئیات این پرونده سخن نمیگوید و فقط به گفتن بعضی کلیات، بسنده میکند.حال هیچ یک از مدیران فوتبال که در یکی دو دهه گذشته جزو منتقدان مدیریت فوتبال بودند، زبان انتقاد باز نمیکنند و ازفدراسیون نمیپرسند چطور ذخایر مالی ایران در فیفا که باید به بازیکنان، باشگاهها، آکادمیها، تیمهای ملی پایه و در مجموع برای پیشرفت فوتبال ایران هزینه میشد، توسط فدراسیون تاج به جیب ویلموتس ریخته شده است؟ مهدی تاج اما بیتوجه به تمام این مسائل، همچنان مشغول برنامهریزی برای ادامه حیات تاج و تخت خود در فدراسیون فوتبال است و حتی خیلی واضح به همکارانش گفته: «اگر خودم بیایم که رای میآورم اما اگر هم اجازه ندادند در انتخابات شرکت کنم، کسی را میآورم که همراه خودم باشد!»
او خود را با این عملکرد غیر قابل دفاع، قدرت بلامنازع و اول فوتبال میداند، در حالی که نیست. بیشک تاج در انتخابات پیشرو، چند بخش برای دفاع از خود دارد که مهمترین آنها برگزاری بازیهای لیگبرتر با VAR است؛ سیستمی که البته دولت مسبب ورودش به فوتبال بود و همچنان پرابهام به فعالیتش ادامه میدهد. فدراسیون فوتبال به زعم کارشناسان حتی نتوانسته VARرا درست مدیریت کند. درباره میزبانیها هم که جای دفاعی باقی نمیماند اما بدون شک نقطه سیاه پرونده تاج، حال این روزهای فوتبال ماست. ورزشگاههای بیکیفیت با زمینهای چمن خراب و داغان. حتی رئیس کمیته داوران او نیز متهم به دخالت در پرونده فساد در فوتبال شده است.
انتصابات معنادار
در همین حال، اتفاقات تازهتری هم در فدراسیون رخ داده که کاملا بازی انتخاباتی تاج را مشخص میکند؛ آن هم با انتصاب افراد جدید. انتخاب مهدی جهانشاهی به عنوان سرپرست کمیته آموزش که برای اهالی فوتبال عجیب بود ولی عجیبترین اتفاق زمانی افتاد که کاظم اولیایی، قدرتا… خبیری رئیس هیات فوتبال قم و حسین خبیری به عنوان اعضای این کمیته انتخاب شدند! خبرگزاری آنا در این باره نوشت: «اکنون که مشخص شده اعضای کمیته آموزش چه کسانی هستند بیشتر بر ابهامات افزوده میشود. به طور نمونه سوال این است که حسین خبیری که باید به او لقب ابوالمشاغل را داد و چگونه با این همه پستی که دارد کار میکند، خروجیاش در کمیته آموزش چه میتواند باشد؟ آیا مدرک مربیگری دارد و اصلا کار فنی انجام داده است؟ او همین الان مسئول ورزشگاه شیرودی، رئیس هیات فوتبال شمالغرب تهران و مدیرعامل باشگاه داماش گیلان است؛ پس او با این همه مشغله قرار است چه کمکی به کمیته آموزش فدراسیون فوتبال کند و در این مدت چه کارهایی کرده است؟ در مورد کاظم اولیایی هم سوال همین است. او که تا سال پیش عضو هیات بدوی صدور مجوز حرفهای بود چه شده که سر از کمیته آموزش فدراسیون در آورده است؟» که در کمیته حرفهایسازی هم از این اتفاقات کم نیفتاده. به طور مثال حسین قریب، مدیرعامل اسبق استقلال در اقدامی عجیب عضو این کمیته شد! موضوعی که حتی با تعجب اهالی فدراسیون مواجه شد زیرا قریب سالهاست در فوتبال هیچ پستی ندارد و نامش گاهی مطرح میشود، حال چطور در یکی از مهمترین و کلیدیترین کمیتههای فدراسیون و عامل پسرفت یا پیشرفت فوتبال عضو شده است؟ البته در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال، منتقدان تاج به هیچ وجه از این انتصابها متعجب نشدهاند.
آیا در اسفندماه قرار است خون تازهای به فوتبال تزریق شود یا فدراسیون با همین دست فرمان، با همین ورزشگاهها، با همین کیفیت بد چمن و زمینهای فوتبال و با همین تصمیمات خلقالساعه و عجیب، به حیات خود ادامه میدهد.
این خبر را در تهران ورزشی دنبال کنید
منبع جام جم آنلاین